Teatteriharrastus

Teatteria voi harrastaa monin tavoin. Jos olet innokas teatterissakävijä, kannattaa etsiä käsiisi kuukausilippu tai muu edullinen tarjous. Teatteriharrastus muuttuu kuitenkin vielä henkilökohtaisemmaksi, jos otat osaa kulissien takana tapahtuviin toimiin. Varsinkin harrastelijateatterit ottavat lämpimin halauksin vastaan jokaisen, joka on halukas auttamaan niiden toiminnassa.

Jokaisella on taitoja, joilla voidaan auttaa teattereiden toimintaa. Jos olet näppärä käsistäsi, voit tarjota apua puvuston ylläpitämisessä tai lavasteiden kokoonpanossa. Näissä toimissa on hyötyä luovuudesta ja taiteellisuudesta. Puvuston hoitajat tekevät usein kattavaa ja mielenkiintoista tutkimustyötä historiallisiin asuihin.

Varsinaisena teatteri-iltana tarvitaan lipun myyjiä ja kahvilanpitäjiä sekä muita avustavia henkilöitä palvelemaan yleisöä ja avustamassa näyttämön toimia.

Jo ennen ensi-iltaa on monia kirjallisia tehtäviä, joita teatterin pyörittämisessä tarvitaan. On pidettävä kokouksia, hoidettava rahastoa, huolehdittava tiedotuksista. Jonkun on myös pidettävä yhteyttä rakennuksia, tarkastuksia ja lupia sääteleviin portaisiin. Yhteydenoton ja kommunikoinnin sujuessa muu suunnittelu ja toimenpiteet hoituvat hyvin.

Jos mielesi tekee itse näyttämölle, on sinulla mahdollisuus toimia joko kuorossa, tanssijana, orkesterissa tai näyttelijänä. Olipa roolisi mikä tahansa, olet yhteistyössä tiimin kanssa, joka on vähintään yhtä innostunut teatterista kuin itsekin olet.

Teatteriharrastus on kehittävää ja mielekästä ja siihen voi ryhtyä minkä ikäisenä tahansa. Suomessa toimii monia nuorisoteattereita, jotka ovat suosittuja ja usein
innostavana alkuna alkavalle uralle. Vaikka teatteri jäisi harrastustasolle, voi se silti
pysyä läpi elämän kestävänä, monivivahteisena vapaa-ajanvietteenä.