Helsingin kaupunginteatteri

Pääkaupunkimme teatteri on todellakin varsinainen kansanteatteri. Se toimittaa modernia, tasokasta ja monipuolista palvelua kansan keskuudessa, eikä itse teatterikappaleissakaan ole valittamista – päinvastoin. Ohjelmisto on taidolla suunniteltua ja toteutettua viihdettä kaiken ikäisille ja kaikesta kiinnostuneille. Mukana on tietenkin komediaa sekä klassikkoja, musikaaleja ja runsaasti näytelmiä lapsille.

Teatteria ylläpitää Helsingin Teatterisäätiö. Toiminta on kaksikielistä – siis suomeksi ja ruotsiksi – ja ohjelmistossa on myös muunmaalaisia puhenäytelmiä kotimaisten tuotantojen rinnalla. Teatterilla on oma tanssiryhmä, Helsinki Dance Company, joka järjestää esityksiä omana tuotantonaan.

Helsingin Kaupunginteatterilla, jonka johtajana toimii Asko Sarkola, on yhteistyötä myös muiden Euroopan maiden suurteattereiden kanssa. Se kuuluu ETC teatteriyhteisöön eli European Theatre Conventioniin.

Kansanteatterina Helsingin Kaupunginteatteri suuntaa monia toimia yhteiskunnalliseen taidekasvatukseen. Tästä ovat todisteena muun muassa tarjolla olevat työpajat, koululaisten teatterileirit sekä opetusalojen ja työyhteisöille suunnitellut yhteistyöprojektit. Teatteriin pyritään vetämään mukaan kaiken ikäiset päiväkotiryhmistä ikäihmisten kerhoihin asti.

Teatterille voi pistäytyä vierailemaan avoimissa harjoituksissa tai järjestetyillä kulissikierroksilla tai teosesittelyssä. Teatterin viihtyisät tilat on suunniteltu palvelemaan suuria yleisömääriä. Rakennus on moderni ja viihtyisä, ja sitä ympäröi Eläintarhanlahden upeat maisemat.

Helsingin Kaupunginteatterin nettisivuilta löytyy tietoa ohjelmistosta ja kalenterista näkee, mitkä näytännöt ovat jo loppuunmyytyjä. Suosittuja iltoja kannattaa pitää ajoissa silmällä. Teatteri-illan tarjoilutilauksia voit suorittaa netin kautta, kuten lippujenostonkin. Vilkuile tulevaa ohjelmistoa suunnitellaksesi mainion teatteriretken ystäviesi kanssa viihteen maailmaan!