Copenhagen Opera House

Kööpenhaminan Oopperatalo on Tanskan kansallisopperan rakennus. Sen tyyli edustaa Neo Futurismia ja onkin mainittu yhdeksi maailman moderneimmista taloista. Se sijaitsee Holmenin saarella Kööpenhaminan keskustassa.

Rakennuksessa ei ole tuhlattu aikaa eikä rahaa koristeellisiin seinä- tai kattokuviointiin. Sen sijaan tämä Oopperatalo loistaa ehkäpä ykkösenä maailman parhaiten toimivalla tekniikallaan, jota käytetään esitysten tehostamiseen. Talon rakennus vaati ennätysmäisen runsaasti rahaa ­– yli 500 miljoonaa dollaria.

Orkesterisyvennys on oopperataloista suurin maailmassa. Täydellä kapasiteetillaan mukaan mahtuu 110 muusikkoa instrumentteineen. Riippuen orkesterin koosta, yleisöä sali vetää yleisöä 1492 ­– 1703 henkeä.

Näyttämöitä on kuusi, jotka ovat näkyvissä yksi kerrallaan. Näyttämöitä on mahdollista liikutella, joten näyttämöitä on helppo varustaa eri näytäntöjä varten tai käyttää harjoituksissa. Tekniikka takaa nopeudellaan näyttämöiden maksimaalisen käytön. Oopperan lisäksi tila on ihanteellinen baletille ja muille teatteritapahtumille. Sekä näyttämö että katsomo on sisustettu kokonaan mustaan väriin. Jokainen istuin on asetettu yksilöllisesti siihen suuntaan, joka on katsojalle paras.

Rakennus käsittää 14 kerrosta, joista viisi on kellarikerroksia. Huoneita löytyy yli tuhat kappaletta. Joukossa on orkesterille suuri harjoitteluhuone.

Merihenkisyys sisältyy yhteen pieneen lisä näyttämöön, joka on nimitetty Takkelloftetiksi. Se tarkoittaa 1700-luvulla olevaa rakennusta, jossa varastoitiin purjehdukseen tarvittavia köysiä. Tällä näyttämöllä esitetään varsinkin kokeilumielessä suunniteltuja tuotantoja.

Tanskan kuningattarella on yksityinen parvi oopperatalossa, jonka hän on itse valinnut sijainniltaan mielenkiintoisesti. Parvi on lähellä näyttämöä.