Boston Opera House

Bostonin oopperatalo on pramea esimerkki koristeellisuudesta ja rikkaasta tyylistä. Se oli alunperin rakennettu elokuvateatteriksi vuonna 1928, mutta sen suunta muutettiin oopperalle 1980-luvulla. Rakennuksen suunnitteli kuuluisa arkkitehti Thomas W Lamb, joka suunnitteli myös Elgin Teatterin ja Talvipuutarhan Torontoon. Tyylillisesti nämä kaksi kuuluisaa taidetaloa ovatkin hyvin samantyyliset.

Alunperin rakennukseen ei kuulunut lämmitystä lainkaan. Seikka aiheutti rakennuksen ylläpitokustannuksia, kun sisustusmateriaalit pilaantuivat itsestään. Lisäksi homeen ja kosteuden tuhoille menetettiin runsaasti puvustoa. Sähköjohdot muodostivat suorastaan vaarallisen tilan rakennuksessa. Näyttämöhenkilöillä oli monen monta kauhutarinaa paikasta, mutta show must go on. Oopperan taloudelliset vaikeudet lopulta sulkivat oopperan ovet.

Vuonna 2004 rakennus korjautettiin kokonaan ja nykyisessä loistossaan se palvelee myös Bostonin balettia. Renovaatio maksoi 38 miljoonaa dollaria, mutta tulos on ollut sen arvoinen. Alkuperäistä 2 900 hengen kapasiteettia kavennettiin 2 677:n, jotta istuimiin saatiin mukavuutta. Samalla parannettiin katsomon linjaa näyttämölle, jotta kaikki näkisivät sen ilman esteitä.

Oopperatalo on nyt myös turvallinen ja viihtyisä niin vierailijoille kuin esiintyjilleenkin. Sähköjärjestelmä on uusittu, kuten myös seinien lasit. Kultaukset hohtavat kuin uudet – sitähän ne lähinnä ovatkin – ja uudet valot kirkastavat koko komeutta iltasi iloksi.

Ohjelmistoon kuuluu monia vakituisia esityksiä, kuten Pähkinänsärkijä, ja vierailevat kiertueet otetaan vastaan lämpimästi. Ohjelmiston määrä ja taso pitää Bostonin oopperataloa yhtenä Amerikan parhaimmista musiikkitaiteen kohteista.